BASINDA TDVS

Her minareye bir bayrak, her minareye bir sancak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bursa İl Başkanlığı “Her minareye bir bayrak, her minareye bir sancak” sloganıyla kampanya başlattı. Cumhuriyetin 100. yılında Bursa’daki camilerde Türk bayrağı dalgalanması için başlattıkları kampanyada ilk bayrak Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’a takdim edildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Bursa İl Başkanı Muhammet Tekin, İl Başkan Yardımcısı Özgün Güneş, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı, Bursa Şube Başkanı Eyüp Bulut ve İl Müftülüğü İş Yeri Temsilcisi Hasan Altay’dan oluşan heyet Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır’ı makamında ziyaret etti. “Her minareye bir bayrak, her minareye bir sancak” sloganıyla kampanya başlattıklarını söyleyen Tekin, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını idrak edeceğimiz 29 Ekim 2023 tarihinde ‘her minareye bir bayrak, her minareye bir sancak’ sloganımızla kuruluş şehri Bursa’da böyle bir kampanya başlatmak için ilk bayrağımızı da size takdim etmek istiyoruz” dedi.

Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, Bursa’da Diyanet’in her türlü siyasi düşüncenin, ideolojinin ve gündelik tartışmaların dışında anayasal bir kurum olduğunun altını çizerek, “Bunun bir gereği olarak başkanlığımız, devletimiz ve milletimizin bekası, insanımızın huzur ve selameti için toplumun bütün katmanlarını kuşatıcı bir anlayışla hakikati dillendirmeye ve bu minvalde hizmet üretmeye devam edecektir. Başkanlığımızın bütün bu hassasiyetlerine rağmen, bazı kesimlerce zaman zaman kurumumuz ve mensuplarımızla ilgili olumsuz algı oluşturulmaya çalışıldığına şahit oluyoruz. Bu, bugüne ait bir durum da değildir. Ne yazık ki son asır boyunca medyada en fazla gündeme gelen konulardan biri din ve diyanet ile ilgili konulardır. Maalesef bu da çok düzensiz şekilde, gelişigüzel, yalan-yanlış bilgilerle, çoğu zaman sığ bir ideolojik düzlemde ve ön yargıyla yapılmaktadır. Bu durum, yeni nesillerin bilincinde onarılmaz yaralar açmakta, din-değer ve medeniyet algısını tahrip etmektedir. Doğru olmayan bir bilgiyi yaygınlaştırdığınız zaman gençler, yeni nesiller onu doğru zannediyor ve oradan bir ön yargı oluşuyor zihninde. Dolayısıyla bu sadece hedeflenen kurumu değil, o kurumla ilgili belki milyonları etkiliyor" ifadelerini kullandı.

“Biz camilerimizi siyasetten uzak tutmaya çalışıyoruz”

Diyanet İşleri Başkanlığının toplumun her kesimine hizmet verdiğini aktaran Tekin, “Anayasamız, Diyanet İşleri Başkanlığı’na toplumun sadece bir kesimini değil her bir ferdini din konusunda aydınlatmak üzere yetki vermiştir. Doğru bilginin kaynağı ise Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin sünnetidir. Bu doğru bilgileri sunmak, toplumu hurafelerden, aşırılıklardan uzaklaştırmak ve korumak ilkesini Diyanet İşleri Başkanlığı hiçbir zaman kaybetmedi ve kaybetmemelidir. Kurulduğu günden bugüne kadar başta din hizmetleri, din eğitimi ve yayın faaliyetleri olmak üzere anayasal görevlerini, kanunla kendisine verilen yetkileri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin güzide kuruluşu Diyanet ve Diyanet çalışanlarının her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Biz müftülüklerimizi, camilerimizi siyasetten uzak tutmaya çalışıyoruz. Gönlümüzün de kapımızın da her zaman sizlere ve hocalarımıza açık olduğunu ifade etmek istiyorum. 2023 yılı, Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz yıllık tecrübesidir. 2023 yılı aynı şekilde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla Türk milletinin kurtuluş yıllarının parlak bir gelecekle buluşma potası, milli hedef ve ülkülerin yükseliş parkurudur. Bu vesileyle Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı ve Bursa Şube Başkanı Eyüp Bulut ile birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını idrak edeceğimiz 29 Ekim 2023 tarihinde ‘her minareye bir bayrak, her minareye bir sancak’ sloganımızla kuruluş şehri Bursa’da böyle bir kampanya başlatmak için ilk bayrağımızı da size takdim etmek istiyoruz” dedi.

“Bu topraklarda Türk-İslam mührü olduğunu göstermenin desteğini bekliyoruz”

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı bayrak takdimi sonrasında söz alarak, “29 Ekim 2023’te Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlayacağız. Devlet büyüklerimiz adına Türkiye ve Türk yüzyılı dediler ve Türk milletine hedef gösterdiler. Bursa tarih demektir, fütuhat demektir. Devletten imparatorluğa giden yolun kavşak ve karar noktası olan bu şehirde, 29 Ekim 2023 tarihinde her minareye bir bayrak her minareye bir sancak asılarak minarelerimizin bu topraklarda Türk-İslam mührü olduğunu dünyada bir kez daha göstermenin desteğini bekliyoruz” dedi.

İHA.COM

YENİ MARMARA GAZETESİ

24.10.2023


Ekleyen: Her minareye bir bayrak, her minareye bir sancak