BASINDA TDVS

ŞANLI`DAN ORHANELİ ZİYARETLERİ

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi Şanlı; Orhaneli Müftülüğü, Orhaneli İlçe Temsilciliği, bir gün sonra da Bursa Diyanet Akademisi Personeli ve kursiyerlerini ziyaret ederek akademi personeli ve kursiyerlerin sıkıntılarını dinledi.

Akşam saatlerinde de Sendika yöneticileriyle bir araya gelen Şanlı şunları söyledi: 

"Terör devleti İsrail, akıl almaz bir hastane saldırısıyla soykırıma devam ediyor! İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Baptist Hastanesi'ne (Al Ahli Arab Hastanesi) düzenlediği saldırıda yüzlerce masum insanı katletti. Şehid sayısı 820'ye yükseldi. Kadın, çocuk, sivil ayırmaksızm hastane bombalamak vahşettir, soykırımdır, en büyük insanlık suçudur. Eşi görülmemiş bu insanlık suçunu göz ardı etmek, bu suça ortak olmaktır. İsrail kana doymuyor, vahşete devam ediyor; dünya kamuoyu ise sadece seyrederek bu suça ortak oluyor! Gazze'de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için Müslüman ülkeler ve Türkiye başta olmak üzere tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum.

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN NÖBETE HAZIRDIR. 

1917 yılından beri yüzü gülmeyen Kudüs'ün yüzünü güldürmek için İğdırlı Osmanlı Askeri Hasan Onbaşının nöbetini kaldığı yerden devam ettirmek için Türk Diyanet VakıfSen'liler hazırdır ve T.C Devletimizin büyüklerinden emir beklemektedirler. İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını asla kabul etmiyoruz ve en şiddetli şekilde bir kez daha kınıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentimiz; İsrail elçilerini kovmasını, konsoloslukları kapatmasını, Büyükelçimizi geri çağırmasını, Nato Liderini harekete geçirmesini ve Uluslararası Adalet divanına Şikayet etmesini talep ediyoruz."

TÜRKİYE KAMUSEN'E DAĞLI HER DİR SENDİKAMIZIN YETKİYİ ALMASI ELZEM OLDU

Şanlı önümüzdeki dönem yetkiyi almamız gerektiğini söyledi. Şanlı; Türkiye KamuSen'in ve Türk Diyanet Vakıf-Sen'in yetkili olmasının emeğin, alın terinin, ahlakın hala değer gördüğü anlamına geleceğini belirtti. Şanlı şöyle konuştu: "Sizler bu teşkilatın her şeyisiniz. Bizim olmadığımız yerde siz varsınız. Bu sendikayı el birliği ile Türkiye'nin en güçlü sendikası haline getirdik. Şimdi mücadelemizi biraz daha yukarı taşımamız gerekiyor. Sizin duruşunuz, karakteriniz, yılmaz iradeniz bu teşkilatı yüceltmektedir. Şu anda Türkiye'de kimseye eyvallah etmeden, eğilmeden, idarecilerin önünde takla atmadan Türk Diyanet VakSen'in 20 bin Türkiye Kamu- Sen'imizin 562 bin üye sayısına ulaşan bir teşkilatın mensuplarıyız. Sizleri tebrik ediyorum. Bundan sonra da bu milletin size ihtiyacı var. Çıtayı yükseltelim ve yetkiyi alalım. Yetkiyi almamız Türkiye'de emeğin, alın terinin, yürekli ve ilkeli adamların, ahlakın hala değer gördüğünü ortaya koymak bakımından önemlidir. Bir ülkede hak etmeyen, emek vermeyen, ahlakı bozuk insanlar bir yere gelirse bu değerler zarar görecektir. Sizin yetkili olmanız bu değerlerin ülkemizde hala kıymetli olduğunu göstermesi açısından önemlidir, Çok çalışalım, hiç durmadan çalışalım. Bu değerlerin Türkiye'de hala anlamı olduğunu arsızlara, göstermek için yetkiyi alalım" dedi.

YENİ MARMARA GAZETESİ


Ekleyen: ŞANLI`DAN ORHANELİ ZİYARETLERİ