BASINDA TDVS

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSTE NAMAZ MOLASI ŞART!

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSLERDE NAMAZ MOLASI TALEBİ

Şehirlerarası otobüslerde NAMAZ MOLASI TALEBİ Yüzde 90'ı Müslüman olan Türkiye'de şehirlerarası otobüs firmalarının mola saatlerini vakit namazlarına göre ayarlamaması yolcular arasında tartışmalara yol açıyor. Yolcuların taleplerine kulak verilmesini isteyen ilahiyatçılar, namaz molası için düzenleme istedi.

Akit'e konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Otobüs firmaları da diğer ticari firmalar gibi müşteri memnuniyetini takip etmeleri gerekir. Yolcuların namaz kılma talebi haklı ve en tabii taleptir. Namaz vaktinde veya vakit çıkmadan mola verilmesi otobüs firmalarınca ayarlanabilir" dedi. Bu konuyu çekişme alanı olmaktan çıkarmak gerektiğini belirten Ünal, "Firmalardan beklentimiz mola saatlerinin namaz vakitlerine göre ayarlanmasıdır" dile konuştu.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSTE NAMAZ MOIASI ŞART!

Öz Erciş Seyahat'in 28 Şubat kafasıyla laiklik kılıfına sığınarak 3 dakikalık namaz molası isteyen yolcusunu reddetmesi, şehirlerarası yolculuklarda namaz molasını yeniden gündeme getirdi. Yüzde 90'ı Müslüman olan ve hemen hemen her gün milyonlarca insanın yolculuk yaptığı ülkemizde hâlâ namaz molası olmaması büyük bir eksiklik olarak varlığını sürdürüyor. Yüzde 90'ı Müslüman olduğu bilinen Türkiye'de hemen hemen her gün milyonlarca insan şehirlerarası yolculuk yaparken "vakit namazı" molasının olmamasından dert yananların sayısı giderek artıyor. Vatandaşlar, şehirlerarası otobüs firmalarının mola saatlerini “vakit namazları”na göre ayarlamaması yolcular arasında tartışmalar yaşanmasına, sözlü ve fiziksel saldırılara sebebiyet vermesinden dolayı düzenleme talebinde bulunuyorlar. https://www. sikayetvar.com sitesinde de yolculuk esnasında “namaz vakitleri”nde mola vermemelerinden dolayı problem yaşayan vatandaşların şikâyetleri yer alıyor.

Örneğin Birsen adlı kişi başından geçen olayı şöyle anlatıyor; "22-23 Ekim bata Karadeniz turu Tatil budur firmasının İstanbul çıkışlı Safranbolu Amasra turu tur dönüşü verilen molalarda namaz saatleri hiçbir şekilde gözetilmedi ve yardımcı olmadılar. Sadece bir kez akşam namazı için 10 dk mola vermesini rica ettik. Fakat o**bey isimli rehberimiz de otobüs şoförü de bu konuda yardımcı olmayıp çok da güzel bir tutum sergilemediler. Farklı tur firmalarıyla da gezilerimiz oldu. Hiç bu şekilde zorluk yaşamadık".

MOLA SAATLERİ NAMAZ VAKTİNE AYARLANMALI

Konuya ilişkin Yeni Akit'e konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Otobüs firmaları da diğer ticari firmalar gibi müşteri memnuniyetini takip etmeleri gerekir. Dolayısıyla yolcuların kişisel ve diğer ihtiyaçlarıyla ilgili gerekli düzenleme yaparlar. Yolcularımızın namaz kılma talebi de haklı ve en tabi taleptir. Namaz vaktinde veya vakit çıkmadan mola verilmesi otobüs firmalarınca ayarlanabilir. Bu konuyu bir karmaşa veya karşılıklı çekişme alanı yapmamak gerekir. Çözüm mutlaka bulunur. Yolcular da imkan dâhilinde alacakları bileti kendilerine göre ayarlayabilirler. Kısaca firmalardan beklentimiz de mola saatlerinin namaz vakitlerine göre ayarlanmasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

YENİAKİT GAZETESİ – 08.11.2022


Ekleyen: ŞEHİRLERARASI OTOBÜSTE NAMAZ MOLASI ŞART!