BASINDA TDVS

"Aile yapısına zarar veren konular kaldırılmalı!"

Türk aile yapısına sokulmaya çalışılan, doğum günü kutlaması, baby shower partisi, kız istemede söz masası ve şatafatlı mevlitler Batı’dan özenilerek bir medeniyetmiş gibi her geçen gün artıyor. Tüm dünyayı tahakkümü altına alan modern hayat ve düşünce tarzının toplumun çekirdeği olan aileyi büyük tehditlerle karşı karşıya bırakıyor. Din bilimciler, inanç değerlerimize, kültürlerimize ve aile yapımıza zarar verecek konuların ortadan kaldırılması gerektiğini belirttiler.

Batı’dan özenilerek bir medeniyetmiş gibi Türk aile yapısına sokulmaya çalışılan, doğum günü kutlaması, baby shower partisi, kız istemede söz masası ve şatafatlı mevlitler her geçen gün artıyor. Tüm dünyayı tahakkümü altına alan modern hayat ve düşünce tarzının toplumun çekirdeği olan aileyi büyük tehditlerle karşı karşıya bırakıyor.

Günlük heveslerden uzak durmalıyız

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Aile toplumun en önemli unsuru temel taşıdır. Toplumda aile yapısının sağlamlığına bağlı olarak, o toplumun da ona orantılı güçlülüğü ortaya çıkar. Güvenli ve doğru bir ortamda büyüyen ve gelişen çocuk, sağlıklı ve güçlü bir insan olarak toplumda yerini alır. Bu da toplumun sağlam ve güçlü olmasına katkı sunar. Güçlü, sağlam ve şerefli bir toplum, sağlam ve şerefli aile­lerden; sağlam ve şerefli aileler de, sağlam karakterli, şahsiyet sa­hibi fertlerden meydana gelir. Bu sebeple çocuklarımızı günlük heveslere, gösteriş ve özentiye düşmeden yaşayabilen bir anlayışla yetiştirebilmeliyiz. İslam, Kur’an, sevgili Peygamberimiz ahlaklı, karakterli ve şahsiyetli insan yetişmesini öncelemiştir. Başkasına özentiden değil bizi biz yapan değerlerle çocuklar yetiştirilmeli, aileler sağlam hale alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Aileyi korumak hepimizin görevi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1. Uluslararası Aile Sempozyumu’na gönderdiği mesajda şu ifadeler yer almıştı; “Yalnız yaşamayı tercih eden birey sayısı gitgide artıyor. Yaşlı bakımevleri çoğalıyor. Boşanma oranları yükselirken, evlilik oranları maalesef düşüyor. İnsan kalabalıklar içinde daha fazla yalnızlaşırken, aile ve akraba sıcaklığının yerinin dondurulamaması tüm toplumlarda ciddi travmalara yol açıyor. Çok daha vahimi, bireysel özgürlük adına insanlığın ortak diğerlerine zıt, sapkın hayat tarzlarının özendirilmesi, medya ve sosyal medya aracılığıyla çarpık ilişkilerin teşvik edilmesi, hatta dayatılmasıdır. Aile kurumunun yıpratılmasına karşı durmak, toplumun temel direği olan aileyi korumak hepimizin en öncelikli görevidir.”

YENİAKİT GAZETESİ – 12.07.2022


Ekleyen: "Aile yapısına zarar veren konular kaldırılmalı!"