HABER DETAYLARI

KURBAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN


16 Haziran 2024 Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı nedeniyle açıklama yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; “Birliğimizin, beraberliğimizin, mutluluğumuzun, paylaşmanın ve dayanışmanın perçinlendiği bayram günümüz kutlu olsun” dedi.

Ünal şöyle devam etti; “Sadakatin, teslimiyetin, sabrın ve yardımlaşmanın adı olan kurban, Allah’ın rızasını kazanmak için ibadet maksadıyla yapılır. Kurban, belirli şartları taşıyan hayvanın usulüne uygun olarak kesilmesidir.

Kurban; fakiri, kimsesizi, düşkünü kısaca muhtaç durumdakileri gözetmektir. Onlara yalnız olmadıklarını hissettirerek, dertleriyle dertlenmenin zamanıdır. Bağışlama, merhamet ve sevginin öncelendiği güzelliklerin herkesi kapsadığı zaman dilimidir.

Bayramları birliğimizi, dirliğimizi ve bütünlüğümüzü pekiştiren özel günler olduğunu unutmadan değerlendirmeliyiz.

Yüce Rabbimizin bizlere verdiği geniş nimetlere karşı, şükrümüzün ifade edildiği kurban, sadece Allah’ın rızasını kazanmak için kesildiği hatırdan çıkarılmamalıdır.

Yüce Allah Kur’an-ı Kerim’de (Hac suresi-37) “Kurbanların ne etleri, ne de kanları Allah’a ulaşır. O’na ulaşacak olan sadece sizin takvanızdır.” buyurmuştur. 

Sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (sas) “Âdemoğlu kurban bayramı günü, Allah katında kurban kesmekten daha sevimli bir iş yapmamıştır.” sözü de unutulmamalıdır.

Yapacağımız her işte olduğu gibi, kurban ibadetinde de Allah’ın rızasını kazanmak için, takvaya ulaşmak için gerekli özeni göstermeliyiz.

Vatandaşlarımızdan kurban kesecek olanların, kurbanlıkları emanet görerek, gerekli şefkati göstermelidirler. Temizliğe dikkat edilmeli, sağlığı olumsuz etkileyecek iş ve işlemlere izin verilmemelidir. Kurbanların etleri kadar, derileri ve sakatatları da önemlidir. Açık alanlara atılmadan, zedelenmeden, ziyan edilmeden değerlendirilmelidir. Deri ve sakatatları da kim olduğu belli olmayan kişi veya yerlere verilmemelidir.

Yüce Allah’a yakınlığa vesile olacak kurban bayramı, kardeşliğimizin pekişmesini ve birliğimizin güçlenmesini sağlasın.

Yurtiçinde ve yurtdışında fedakarca hizmet eden Diyanet ve geçmişle geleceği buluşturan Vakıflar çalışanlarımızın, milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslam aleminin Kurban Bayramı kutlu olsun.  Doğu Türkistan başta olmak üzere, Filistin, Gazze ve bütün dünyada yaşanan zulümler son bulsun.”




Ekleyen: Türk Diyanet Vakıf-Sen

YORUM EKLE

E-Posta Adresiniz YayınlanMAyacaktır!!.
Lütfen Gerekli Alanları Doldurunuz..*








Gönder