BASINDA TDVS

KUMARHANELER YASAK MİLLİ PİYANGO SERBEST

Kumara teşvik için her yıl artırılan büyük ikramiye bu yıl 120 Milyon TL olurken, Diyanet STK’ları, “Ülkemizde kumarhaneler yasaklanmış olduğu halde, milli piyango ile kumar oynamaya davet ediliyor. Topluma kumar oynatma girişimlerinin önü kesilmeli” dediler.

Milli tartışma haline gelen “Milli Piyango” biletleri bu yıl da satışa çıktı. Kumara teşvik için her yıl artırılan rakam bu yıl 120 Milyon TL olurken, vatandaşlardan kısa yoldan zengin olmanın hayali ile yılbaşı kumarı oynayarak ikramiye kazanan haramzedelerin bazılarının intihara sürüklendiği, bazılarının ise sefalete sürüklenip, evini ailesini kaybettiğini unutuyor.

REKLAMLAR GENÇLERE KÖTÜ ÖRNEK OLUYOR!

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Her yıl yılbaşı gelirken sıkıntılı süreçler yaşanıyor. İnsanların kolay para kazanma anlayışıyla ve milli piyangonun öne çıkarılması hedefleniyor. İnsanların haksız bir şekilde kazanca sevk etmeye gayret ediliyor. Bu kumarın reklamları da maalesef yeni yetişen insanlarımıza, gençlerimize kötü örnekler oluyor. Milli piyango ile ilgili sonuç alan insanların sonlarıyla ilgili de olumsuz haberlere de rastlıyoruz. Bu sebeple milli piyango gibi böyle emek vermeden, çalışmadan, helal para olmadan kazanç olan şeylerin karşısındayız” ifadelerini kullandı.

YENİAKİT GAZETESİ - 19.11.2021


Ekleyen: KUMARHANELER YASAK MİLLİ PİYANGO SERBEST