BASINDA TDVS

"Bayramımız bayram ola"

Yaklaşık 2 milyarlık İslam alemi, Kurban Bayramı’na kavuşmanın coşkusunu yaşarken, Akit’e konuşan ilahiyatçılar, “Kurban sadakat, teslimiyet ve merhamet mevsimidir. Bayramda fakir fukarayı gözetelim, birlik ve dayanışma ruhunu pekiştirelim ki bayramımız tam manasıyla bayram olsun” dediler.

“Kurban, yardımlaşmaktır”

Yeni Akit’e konuşan Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Kurban, sadakatin ve teslimiyetin adıdır. Kurban, görüp gözetmektir, yardımlaşmaktır, kol kanat germektir. Başkasının derdiyle dertlenmektir. Kesilen kurbanların etlerinin değil, takvamızın yani Allah’a karşı gelmekten sakınmamızın Yüce Allah’a ulaşacağını unutmamamızdır. Kurban; sabır, teslimiyet ve sadakattir. Sıkıntıların ve dertlerin bayram sebebiyle giderilmesidir. Merhametin ve şefkatin göstergesidir”
ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar memleketlerine akın etti!

2 yılı aşkın süredir devam eden Koronavirüs (Kovid-19) pandemisi ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda özellikle bayramlarda eş, dost, akraba ziyareti yapamayan milyonlarca insan bu yıl gevşetilen tedbirler ve 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsata çevirerek memleketlerine akın etti. Öte yandan, sağlık otoriteleri, vatandaşları son haftalarda tekrar yükselme eğilimi gösteren pandemi konusunda dikkatli olmaya çağırıyor.

YENİAKİT GAZETESİ – 09.07.2022


Ekleyen: "Bayramımız bayram ola"