BASINDA TDVS

DİYANET`TEN "KATILIMLA ÇALIŞIN" TALİMATI

Tür kiye Kamu- Sen’e bağlı Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Çalışanlarımızın promosyon hakları ellerinden alınmamalı ve katılım bankalarının altyapısı oluşturulmalı” dedi.

ANKARA - Diyanet İşleri Başkanlığı’nın personelin maaş ve ücretlerini ‘faiz finans kuruluşları olan katılım bankalarından’ alması yönündeki yazısını değerlendiren Türkiye Kamu- Sen’e bağlı Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, faizsiz bir yapıya destek verdiklerini ancak katılım bankalarının her yerde şubesi olmadığını, promosyon ödemelerinin de düşük olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatına 12 Aralık 2019 tarihinde gönderdiği yazıda, “Başkanlık personelinin taşra teşkilatı da dahil maaş ve ücretlerinin faizsiz finans kuruluşu olan katılım bankalarından uygun olacağı değerlendirilmiştir” denildi ve katılım bankalarıyla çalışması istendi. Başkanlığın bu talebini değerlendiren Türkiye Kamu- Sen’e bağlı Türk Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, “Biz faizsiz bir sistemin oluşmasına her alanda sonuna kadar destek olduk. Bunu Diyanet İşleri Başkanımıza da ilettik. Ancak burada altyapı oluşmadan bu yazı yollanmış” dedi.

‘HER YERDE ŞUBELERİ YOK’

Katılım bankalarının her yerde şubesinin olmadığına dikkat çeken Ünal, “Bu bankalar her il ve ilçede yok. İkincisi katılım bankaları diğer bankalar gibi çalışanlara promosyon miktarını ödemiyorlar. Diyelim ki, A kurumu katılım bankası dışında bir bankayla     anlaşma yapıyor, 3-4 bin lira promosyon ödemesi alıyor ancak katılım bankası geliyor 400-500 lira veriyor. Yine verdikleri hizmetlerde başka bankanın şube ve ATM’sini kullanacaklar. Bu da başka bir sıkıntı yaratacak. Çalışanlarımızın promosyon hakları ellerinden alınmamalı ve katılım bankalarının altyapısı oluşturulmalı” diye konuştu. Katılım bankalarının birçok yere sponsor olduğunu hatırlatan Ünal, “Madem Diyanet İşleri Başkanlığı böyle yola girdi, o zaman katılım bankaları da sponsor oldukları yerlerin bir kısmında kesip personele biraz daha yüksek promosyon versinler” diye ekledi.

ANAYURT GAZETESİ

 13.02.2020


Ekleyen: DİYANET`TEN "KATILIMLA ÇALIŞIN" TALİMATI