BASINDA TDVS

MAHZUN CAMİLER ÖZÜNE DÖNÜYOR!

MAHZUN CAMİLER ÖZÜNE DÖNÜYOR!

Ayasofya'nm ibadete açılmasının ardından şimdi de Kariye Camii 75 yıl sonra ezan sesi ve tekbirle cemaatle buluşacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen Cuma namazı ile Kariye Camii özüne dönecek.

KARİYE CAMİİ RESUL EKREM SAHAN/ANKARA 1945 yılında müzeye dönüştürülen, İstanbul'daki Kariye Camii'nin ibadete açılmasının önündeki engel Danıştay tarafından kaldırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya'yı ibadete açmasımn ardından şimdi de Kariye Camii 75 yıl sonra ezan sesi ve tekbirle cemaati ile buluşacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılması beklenen Cuma namazı ile Kariye Camii özüne dönecek.

"GÜZEL BİR MESAJ!"

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; "Tekrar tarihi binalarımızın, camilerimizin aslına rücu etmesi, ibadete açılması önemli bir şey. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ayasofya, Kariye Camii v.b. yerlerin tarihsel özellikleri var. Biri tabii buralardan farklı sonuçlar çıkarabilir. Buna da gerek yok. Ayasofya'dan sonra Kariye Camii'nin de ibadete açılması güzel bir mesajdır" dedi.


Ekleyen: MAHZUN CAMİLER ÖZÜNE DÖNÜYOR!